Te bögrész vagy?

Aki Bögrefóniát játszik, az bögrész. Olyan most született közösség tagja, aki mostantól nem csupán ivásra, fogyasztásra használja, hanem hangszerként kezelheti otthon, mindenhol saját bögréjét. Sőt! Késztetést érez arra, hogy más bögrészekkel találkozhasson és új és új bögrefóniát kezdeményezzen. 

Ha Ön 2015. április 25-én szombaton 12.15-kor ott volt, vagy,a híradásokat figyelte, hallhatta, láthatta immár második nyilvános alkalommal a Bögrefóniát a Tavaszi Fesztivál keretében. Akkor éppen a Deák téri templom előtti kalickában és környékén.

A Bögrefónia Lóránt Kriszta agyszüleménye. Összművészeti és egyben 21. századi nyelvújítási truváj, ahogyan hasonló merész innováció volt a 19. században Kazinczy  Ferenc lépése, amikor megalkotta művésztársaival a füzet, EGYESÜLET, kedvenc, szellem, keringő, alkalom, szorgalom, hálás, gyönyör, felvonás, korszellem, részvét, évszak, enyhe, könnyelmű, féltékeny, szerény, magány, tökély, édeskés, dereng szavakat.

A Bögrefónia olyan zenei formáció, amely egyszerre profi és amatőr, de hangzásával együtt mégis új minőséget, zenei és emberi tartalmat fejez ki. Tagjai zenészek, alkalmi ütősök, kicsik, nagyok, fogyatékosok és egészségesek.

Aki Bögrefóniát játszik, az bögrész. Olyan most született közösség tagja, aki mostantól nem csupán ivásra, fogyasztásra használja, hanem hangszerként kezelheti otthon, mindenhol saját bögréjét. Sőt! Késztetést érez arra, hogy más bögrészekkel találkozhasson és új és még újabb bögrefóniákat kezdeményezzen.

A bögrész azonban nem csak a zenében vállal közösséget. Bármerre jár, bögrészlelke vezeti a kapcsolatépítésben, kommunikálásban, segítségnyújtásban, mert tudja, hogy más bögrészekkel is találkozhat.

Keressétek meg magatokban is a bögrészséget. Ha segítség kell, akkor első lépésként keressétek meg v. vegyétek elő saját, otthoni, munkahelyi, iskolai, bármilyen bögréteket, és

 1.emeljétek magasra, vagy tegyétek a tenyeretekre, ujjatokra – és így nézzetek a másikra, ha nem nehéz, mosolyogjatok hozzá,

2.most a mosolyt óvatosan megtartva ritmust próbáljatok ütni a bögrén először halkan, majd erősebben, váltogatva a hangerőt.

 Ha így kerestek partnert, már megvan a bögrefónia alapja, amihez már csak több és több bögrész kerestetik.

 Az egész folyamat megszületését és bonyolítását a Norvég Civil Támogatási Alap hozzájárulása tette lehetővé. Kérdezhetnénk joggal, hogy bögrefóniát csak pénzzel, paripával, fegyverrel….????

Nem hinném.

A tartalom, amit a bögrefónia kifejez, és a bögrész-létezés megszületett, önálló entitás, önálló szaporodásra képes erő, és egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kis lépésekben is haladhat előre.

Az első nyilvános szereplésen, március 21-én, a Bábszínházi Világnap alkalmával rendezett esemény kapcsán bögrészekké váltak a Vegykések, Merekesek, Cromosok és Spirituszosok…., Gésáék, Z drum’s-osok és a szülők, gyerekek, az összecsődült közönség.

A Tavaszi Fesztiválon, a „koncerten” pedig a nagy nyilvánosság előtt zajló BÖGREFÓNIA alkalom volt arra, hogy szélesebb körben ismert legyen ez az új formáció, és egyre többen legyenek bögrészek! 

Te bögrész vagy?

Ha érzel valami motoszkálást, késztetést, nyugodtan valld be, hogy igenJ

Csák György 

Spiritusz Egyesület

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakoroljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr937432370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cromo Alapítvány #közösségszervezőerő

Helyi demokrácia, és állampolgári részvétel a gyakorlatban. Kicsi optimizmus, némi megelőlegezett bizalom mindannyiunk részéről, néhány egyszerű módszer, és működik! A Cromo Alapítványról bővebben: cromoalapitvany.hu

A Cromo A Facebook-on

Címkék

#actnow (2) #aktív állampolgár (1) #clarinet (3) #DEARprojects (25) #demokrácia (1) #kepekavegekrol (6) active citizenship (1) actnow (2) aktív állampolgárság (3) áldozattá válás (1) állampolgári tanács (8) állampolgárság (1) amif (37) anyaklub (2) AR (4) bemutatkozás (2) bevándorlók (1) bűnmegelőzés (1) cardiff (1) citizenship (1) civil (1) civilszektor (1) civilszervezet (1) clarinet (36) clarinetproject (37) covid (3) crestart (1) cromo sztori (2) demokrácai (1) demokrácia (11) digitális kompetencia (1) együttműködés (13) előítélet (11) érdekképviselet (1) értelmi fogyatékosok (3) facilitálás (2) fenntartható (1) fiatalok (5) fogyatékkal élők (1) forint (1) határmenti történetek (10) kampány (17) kepekavegekrol (22) kezdeményezés (2) klímaváltozás (4) klímavédelem (4) kőkemény (1) kommunikáció (7) közösség (43) közösségfejlesztés (37) kulcskompetencia (1) kultúra (16) kulturális válság (1) lampedusa (1) local democracy (1) london (1) menekült (19) millenniumi célok (1) minőségfejlesztés (1) mitoszirtok (3) munkanélküliség (4) nemzetközi (1) nemzetközi tréning (2) nyilvánosság (2) önkormányzat (24) önkormányzatok (28) önsegítő csoport (3) pályázat (17) partnerség (2) power and people (1) project (20) projekttalálkozó (2) részvétel (4) roma (5) snapshotsfromtheborders (28) storytelling (1) svájc (1) szegénység (5) szervezetfejlesztés (2) szolidaritás (2) szuggesztív (1) születésnap (2) tanulási nehézség (1) tréning (12) trening változás szegénység (1) ukrajna (3) útinapló (5) vízimentés (1) youthmythbusters (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása