Fizikus és feltaláló a csoportban

Mondhatnám, szinte, talán, majdnem lelkiismeret furdalásom volt, hogy a tegnapi nap motivációs készségekről szóló tréningnapról nem írtam meg szösszenetemet. Mint sokan állítják, állítjuk, nincsenek véletlenek. Hát igen, a mai nap nyújtott olyan élményeket, ami megerősítette bennem, hogy nem fogok utólag külön-külön írni a napokról.

Már szinte az emléke sincs meg, hogy orvosi vizsgálat miatt később kezdtünk tegnap, és kénytelenek voltunk feszített tempóban, az időkeretekhez maximálisan ragaszkodva dolgozni. Tegnap legalább a terem a régi és ismerős volt, ma már viszont megint új terembe kellett költöznünk. Sőt! „Kis” adminisztrációs munka is betoppant ebéd után a csoport életébe, ami nem bővítette éppen a rendelkezésre álló időt.

Nos. Csoportom ilyen körülmény között is bizonyította rugalmasságát, és a képzés címét segítségül hívva, motiváltan állt a feladat elé.

A téma magában hordozza, hogy mindenkinek többet meg kell mutatnia magából társainak, mint eddig. Természetesen a feladatok úgy vannak összeállítva, hogy mindenkinek segítsen ezt meglépni, biztonságos „környezetet” teremtve, és nem utolsó sorban nyitottságot.

Most nem kívánom az egész tematikát feladatokkal együtt „copypaste”-olni, de egy gyakorlatot kiemelek.

Lészen ez: Rajzold meg saját címered, céljaidról, sikereidről, büszkeségeidről, fejlődési igényeidről.

No, így utólag is köszönöm a résztvevőknek a hozzáállást. Igen, volt, aki nem rajzolt (ilyen személy 99%-ban minden csoportban van), de a csapat nagy része rajzolt, javított, színezett, kuncogott, homlokát ráncolta, „nyelvharapva” vonalazott, satírozott, közelharcot vívott egy filcért, átpillantott a szomszédra, szóval zajlott a munka. Változatos formák bontakoztak ki, és hát a történetek!

Volt az idézőjeles hétköznapitól – család, biztonság, megélhetés, ház utazás, birtok- (itt csináltam egy biztonsági mentést, hátha fatal error üzenetet küld a WORD) az egészen különlegesig minden. Mielőtt leírnám a irományom címét ihlető sztorikat, megjegyzem, a csoport, mely mind földrajzilag, mind kor szerint, mind végzettség szerint változatos összetételű, nagyon együtt van. Mondom ezt azért, mert jól megnézve a kész címereket, sok nagyon sok közös szimbólumot találtunk.

Személyiségi jogokat nem sértve megtudtam ma, hogy diplomával, irdatlan kreativitással, hatalmas tenni akarással is lehet hosszan munka nélkül lenni. Szóval a fizika törvényeit, érdekes jelenségeit bemutató interaktív kiállítás fejlesztése és bemutatása után munka nélkül, vágyva a lélekemelő, teremtő munkára is lehet vidámnak lenni. Tehát egy tudós ül közöttünk.

fizikus_vicces_1.jpg

És vagyon a nyolc általánossal rendelkező zseni. A nevére a Google-ban rákeresve a szabadalmi hivatal oldala ugrik fel. Hogy miért nem milliomos, hát, mert az életben a hepiend nem garantált. Igen, a nagy hatalmú, befolyásos, gazdag és egyben ellenérdekelt ember, elnyomta a lelkes kis nagy embert. És mit szeretne? Megvalósítani a találmányát és közkinccsé tenni, hogy minél többen használhassák.

Gondoltam, még írok arról, hogy milyen emberi tulajdonságok „lepleződtek le” a csoportban, de a csoport tagjairól ez a közkincsé tevés vágya mindent elmond.

A nap végén még megtapasztalhattuk, hogy több csoporttagunk maga határait tágítva jutott túl saját, vélt gátjain. Tényleg KÖZÖS ÖRÖM volt. Így nagy betűkkel.

Köszönöm csoportom minden egyes tagjának ezt a két napot!

Kázé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakoroljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr894826476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cromo Alapítvány #közösségszervezőerő

Helyi demokrácia, és állampolgári részvétel a gyakorlatban. Kicsi optimizmus, némi megelőlegezett bizalom mindannyiunk részéről, néhány egyszerű módszer, és működik! A Cromo Alapítványról bővebben: cromoalapitvany.hu

A Cromo A Facebook-on

Címkék

#actnow (2) #aktív állampolgár (1) #clarinet (3) #DEARprojects (25) #demokrácia (1) #kepekavegekrol (6) active citizenship (1) actnow (2) aktív állampolgárság (3) áldozattá válás (1) állampolgári tanács (8) állampolgárság (1) amif (37) anyaklub (2) AR (4) bemutatkozás (2) bevándorlók (1) bűnmegelőzés (1) cardiff (1) citizenship (1) civil (1) civilszektor (1) civilszervezet (1) clarinet (36) clarinetproject (37) covid (3) crestart (1) cromo sztori (2) demokrácai (1) demokrácia (11) digitális kompetencia (1) együttműködés (13) előítélet (11) érdekképviselet (1) értelmi fogyatékosok (3) facilitálás (2) fenntartható (1) fiatalok (5) fogyatékkal élők (1) forint (1) határmenti történetek (10) kampány (17) kepekavegekrol (22) kezdeményezés (2) klímaváltozás (4) klímavédelem (4) kőkemény (1) kommunikáció (7) közösség (43) közösségfejlesztés (37) kulcskompetencia (1) kultúra (16) kulturális válság (1) lampedusa (1) local democracy (1) london (1) menekült (19) millenniumi célok (1) minőségfejlesztés (1) mitoszirtok (3) munkanélküliség (4) nemzetközi (1) nemzetközi tréning (2) nyilvánosság (2) önkormányzat (24) önkormányzatok (28) önsegítő csoport (3) pályázat (17) partnerség (2) power and people (1) project (20) projekttalálkozó (2) részvétel (4) roma (5) snapshotsfromtheborders (28) storytelling (1) svájc (1) szegénység (5) szervezetfejlesztés (2) szolidaritás (2) szuggesztív (1) születésnap (2) tanulási nehézség (1) tréning (12) trening változás szegénység (1) ukrajna (3) útinapló (5) vízimentés (1) youthmythbusters (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása