Útinapló 2. nap – Bazi nagy görög tréning

Athén projekttalálkozó

A reggelt szokásosan az erkélyen kezdtük, majd szép komótosan összekészültünk és elindultunk a tréning helyszínére. Mára már célirányosan, a környéket ismerve, könnyen odataláltunk.

A második tréningnapon már délelőtt megkezdtük a közös munkát, immár az olasz partnerekkel együtt. Az érkezés után, hogy még egy kicsit jobban megismerjük egymást egy rövid amőbaszerű játékot játszottunk. A lényege az volt, hogy mindenki írt kilenc tényt magáról, majd ezt megosztottuk a többiekkel és ahol hasonló, vagy ugyanaz a dolog szerepelt, kihúzhattuk a tényt a lapról, és akinek előbb összegyűlt egymás mellett három, az nyert. Egyszerű játék, mégis nagy szerepe volt abban, hogy a későbbiekben közelebb kerüljünk egymáshoz és könnyebb legyen a közös munka.

img_7338.JPG

A nap folyamán három érdekes előadást hallgathattunk meg. Az első előadás témája főként a környezetvédelemmel volt kapcsolatos, azon belül is az erdőtüzek megelőzése volt a téma. Itt egy közeli település polgármestere és képviselője elmondta milyen eszközökkel próbálják megfékezni és megelőzni az erdőtüzeket és ezek kártékony hatásait. Érdekességként kiemelném, hogy sajnos a legtöbb tűzeset emberi mulasztásból származik, így már drónokat is bevetnek annak érdekében, hogy ha valami gyanúsat észlelnek minél előbb be lehessen avatkozni. Mindemellett fontos a megelőzés és próbálják a fiatalabb generációt, főként iskolásokat rávezetni a téma fontosságára, ezzel is egy közösséggé, a társadalom fontos részévé alakítani őket.

Ezután egy gyors kávészünet után el is kezdődött a nap második fele, amikor még két előadás várt ránk, melyek témája a klímaváltozás szerepe a mezőgazdaságban volt. Prof. Iosif Bizelis és Dr. Georgios Laliotis, az Athéni Mezőgazdasági Egyetem oktatói és kutatói egyúttal a CLICHA (Climate Change in Agriculture) program résztvevői is, mindketten a saját szakterületükről tartottak egy rövid beszámolót.

img_7385.JPG
Késő délutánra szabadidőt kaptunk, úgyhogy a csapat úgy döntött menjünk el közösen vacsorázni este, hogy még jobban megismerjük egymást. Este a központban Monastirakiban találkoztunk, majd kerestünk egy éttermet, ahol közösen megvacsoráztunk. Itt ért minket az első kisebb sokk, vagy inkább meglepettség, mikor kiderült, hogy Görögországban a legtöbb helyen, az éttermekben ingyen adják a vizet. Ez nagyjából úgy néz ki, hogy beülünk a helyre és a pincérek egyből kihozzák a poharakat és a vizet, hogy amíg érkezik a rendelés tudjunk inni. Ezt egyébként nálunk is be lehetne vezetni. Az este szuperül telt, sokáig beszélgettünk és már mondhatni igazi csapattá alakultunk a nap végére.

img_7442.JPG

Mikor visszatértünk a szállásunkra, már nagyon fáradtak voltunk, így hát jött a gyors fürdés és végül beestünk az ágyba.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakoroljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr3817879369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cromo Alapítvány #közösségszervezőerő

Helyi demokrácia, és állampolgári részvétel a gyakorlatban. Kicsi optimizmus, némi megelőlegezett bizalom mindannyiunk részéről, néhány egyszerű módszer, és működik! A Cromo Alapítványról bővebben: cromoalapitvany.hu

A Cromo A Facebook-on

Címkék

#actnow (2) #aktív állampolgár (1) #clarinet (3) #DEARprojects (25) #demokrácia (1) #kepekavegekrol (6) active citizenship (1) actnow (2) aktív állampolgárság (3) áldozattá válás (1) állampolgári tanács (8) állampolgárság (1) amif (37) anyaklub (2) AR (4) bemutatkozás (2) bevándorlók (1) bűnmegelőzés (1) cardiff (1) citizenship (1) civil (1) civilszektor (1) civilszervezet (1) clarinet (36) clarinetproject (37) covid (3) crestart (1) cromo sztori (2) demokrácai (1) demokrácia (11) digitális kompetencia (1) együttműködés (13) előítélet (11) érdekképviselet (1) értelmi fogyatékosok (3) facilitálás (2) fenntartható (1) fiatalok (5) fogyatékkal élők (1) forint (1) határmenti történetek (10) kampány (17) kepekavegekrol (22) kezdeményezés (2) klímaváltozás (4) klímavédelem (4) kőkemény (1) kommunikáció (7) közösség (43) közösségfejlesztés (37) kulcskompetencia (1) kultúra (16) kulturális válság (1) lampedusa (1) local democracy (1) london (1) menekült (19) millenniumi célok (1) minőségfejlesztés (1) mitoszirtok (3) munkanélküliség (4) nemzetközi (1) nemzetközi tréning (2) nyilvánosság (2) önkormányzat (24) önkormányzatok (28) önsegítő csoport (3) pályázat (17) partnerség (2) power and people (1) project (20) projekttalálkozó (2) részvétel (4) roma (5) snapshotsfromtheborders (28) storytelling (1) svájc (1) szegénység (5) szervezetfejlesztés (2) szolidaritás (2) szuggesztív (1) születésnap (2) tanulási nehézség (1) tréning (12) trening változás szegénység (1) ukrajna (3) útinapló (5) vízimentés (1) youthmythbusters (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása