Önkormányzati kampányok a befogadásról 3.
Távol Magyarországtól

openmoszk4.jpg

Blogsorozatunkban bemutatjuk azokat az önkormányzatokat és kampányaikat, amelyek a bevándorlók befogadásáról szólnak.

Na, nem nálunk.

Mi vagyunk az egyetlen partner, akik 0, zéró, semmi, egyetlen egy kampányt sem tudtunk nevezni a CLARINET nevű partnerség keretében, amelyet Lampedusa és Linosa önkormányzata vezet,  8 ország 19 partnerszervezetével! 

 

A CLARINET DÍJ nyertes kampányai

Nyilvános események kategóriája

NYÍLT MECSET, Torino, Olaszország

https://www.clarinetproject.eu/nominee/open-mosque/

A Nyílt Mecset olyan esemény, amely minden évben Ramadán hónapjában zajlik Torino városának támogatásával.  Ekkor Torino összes iszlám központja megnyitja kapuit vezetett látogatásokra és Iftar-vacsorára. Az esemény fő célja az iszlámról és a mecsetekről szóló sztereotípiák és előítéletek lebontása, valamint a szomszédsági kapcsolatok erősítése. Emellett arra törekszik, hogy tájékoztassa a közösség képviselőit, valamint javítsa a közösség képviselői és a köztisztviselők, a rendőrök, nők, a vallásos érdekelt felek és a politikai döntéshozók közötti kölcsönös bizalmat és egymás megismerését.

openmoszk3.jpg

#public space #Islam #interreligiousdialogue #interculture

# nyilvanoster #iszlam# vallaskoziparbeszed # interkulturalis

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakoroljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr3415494420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cromo Alapítvány #közösségszervezőerő

Helyi demokrácia, és állampolgári részvétel a gyakorlatban. Kicsi optimizmus, némi megelőlegezett bizalom mindannyiunk részéről, néhány egyszerű módszer, és működik! A Cromo Alapítványról bővebben: cromoalapitvany.hu

A Cromo A Facebook-on