Útinapló 4. nap - Bazi nagy görög tréning

Athén projekttalálkozó

Következő nap már kissé nehézkesen indult a felkelés. A sok séta rendesen kivette belőlünk az erőt, de így is izgatottan vártuk a napot. A projekt szempontjából talán az eddigi legérdekesebb helyszínre mentünk, a Stavros Niarchos Foundation Cultural Centerbe. A létesítményben van egy óriási könyvtár, állandó kiállítások egy operaház és a Stavros Niarchos Park is, amely a legnagyobb zöld terület Athénban. Az egész létesítményt úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb mértékben önellátó legyen. Az energiahatékonysági kezdeményezései 40%-os energiacsökkentést eredményeznek. Nagy hangsúlyt fektetnek az újrahasznosításra és a fenntarthatóságra.

 img_7719.JPG

Miután körbenéztünk, játszottunk egy csapatépítő játékot is. Ez szokás szerint jó hangulatban telt.

Délutánra nem volt programunk így úgy döntöttünk, hogy páran elmegyünk a tengerpartra. Ez kissé nehézkesen indult, ugyanis a villamosmegállókban végülis volt automata, de egy baj volt velük, hogy vagy nem működtek vagy szét voltak törve. Végül sikerült orvosolni a problémát és oda is értünk a partra. A látvány gyönyörű volt, a víz kellemes, bár 40 fokban szerintem egy szökőkút vize is tökéletes lett volna számunkra. J Fürödtünk, ettünk, majd elindultunk vissza a szállásunkra, hogy aztán este újra összegyűljünk és egy közös nagy vacsorán vegyünk részt a projekt főszervezőivel.

Egy kis hangulatos étteremben gyűltünk össze, ahol rengeteget beszélgettünk. Igyekeztünk kihasználni minden percet, mert ez volt az utolsó együtt töltött napunk, úgy, hogy mindenki jelen volt. A vacsora után zárásként kaptunk egy oklevelet a programon való részvételért és utána néhányan elmentünk még megünnepelni a hét zárását, majd végleg elköszöntünk egymástól és hazamentünk a szállásunkra.

c0c24aab46b9f147e74bf9b1c3c65f9a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakoroljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr3017945040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cromo Alapítvány #közösségszervezőerő

Helyi demokrácia, és állampolgári részvétel a gyakorlatban. Kicsi optimizmus, némi megelőlegezett bizalom mindannyiunk részéről, néhány egyszerű módszer, és működik! A Cromo Alapítványról bővebben: cromoalapitvany.hu

A Cromo A Facebook-on

Címkék

#actnow (2) #aktív állampolgár (1) #clarinet (3) #DEARprojects (25) #demokrácia (1) #kepekavegekrol (6) active citizenship (1) actnow (2) aktív állampolgárság (3) áldozattá válás (1) állampolgári tanács (8) állampolgárság (1) amif (37) anyaklub (2) AR (4) bemutatkozás (2) bevándorlók (1) bűnmegelőzés (1) cardiff (1) citizenship (1) civil (1) civilszektor (1) civilszervezet (1) clarinet (36) clarinetproject (37) covid (3) crestart (1) cromo sztori (2) demokrácai (1) demokrácia (11) digitális kompetencia (1) együttműködés (13) előítélet (11) érdekképviselet (1) értelmi fogyatékosok (3) facilitálás (2) fenntartható (1) fiatalok (5) fogyatékkal élők (1) forint (1) határmenti történetek (10) kampány (17) kepekavegekrol (22) kezdeményezés (2) klímaváltozás (4) klímavédelem (4) kőkemény (1) kommunikáció (7) közösség (43) közösségfejlesztés (37) kulcskompetencia (1) kultúra (16) kulturális válság (1) lampedusa (1) local democracy (1) london (1) menekült (19) millenniumi célok (1) minőségfejlesztés (1) mitoszirtok (3) munkanélküliség (4) nemzetközi (1) nemzetközi tréning (2) nyilvánosság (2) önkormányzat (24) önkormányzatok (28) önsegítő csoport (3) pályázat (17) partnerség (2) power and people (1) project (20) projekttalálkozó (2) részvétel (4) roma (5) snapshotsfromtheborders (28) storytelling (1) svájc (1) szegénység (5) szervezetfejlesztés (2) szolidaritás (2) szuggesztív (1) születésnap (2) tanulási nehézség (1) tréning (12) trening változás szegénység (1) ukrajna (3) útinapló (5) vízimentés (1) youthmythbusters (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása