Segítségnyújtás és munkateremtés- ez még csak a kezdet a Luther Marketben

luther_1340619476.jpg_396x327

Évek óta hallani különböző méltányos kereskedelemről, méltányos piaci viselkedésről, ami itt a Luther Marketben meg is valósulhat. Képzeljünk el egy olyan piacot, ahol a termelők saját termékeiket adják el tisztességes áron a betérő vásárlóknak úgy, hogy a vásárlók a pénz kifizetésével olyan termelőket (is) támogatnak, akiknek egyébként csak a helyi segélyezésből jutna valamennyi bevétel. Mert a Luther Market rendszerében a segítségnyújtás és a piaci gondolkodás és viselkedés sajátos és hosszútávon fenntartható egysége látható.

 

Egy nyertes-nyertes helyzetről beszélünk, ahol a termelő is jól jár, mert egyrészről képes lesz eladni az áruját, a vásárló biztonságos és egészséges terméket fogyaszthat és közben intézményeket, magánszemélyeket támogat a vásárlásával.

 

 Csütörtökön találkoztam másodszorra az evangélikus hátterű Luther Market projekt stábjával, ahol az ötlettől a megvalósításig tartó úton az én dolgom a menedzsment háttér biztosítása, a beszélgetés, az ötlet-és stábfejlesztés támogatása. A projektstábban együtt dolgozik a püspöki titkár, a kommunikációs szakember, a teológus, a logisztikát menedzselő résztvevő, a fogyasztók érdekeit megjelenítő élelmezésvezető és a termelők képviselője. Jövő márciusig találkozunk rendszeresen, közben a zöldség, gyümölcs érik, nem érünk rá stratégiázni, de közben mégis építeni kell mögötte a struktúrát, hogy fenntartható és működő legyen mindenki számára elfogadhatóan, szóval ez az izgalmas munka olyan, mint ha egyszerre építenénk az alapot és a tetőt, de már jönnének is a vendégek.

 

Jó, tudom, még csak az elején tartunk, de én – mint mindig – most is optimista vagyok az együttműködést illetően. Mert biztos, hogy egy olyan projekt, ami mindenki érdekét és értékeit figyelembe veszi, csak sikerrel járhat.

Aki már most akar vásárolni, addig se várjon:

http://www.evangelikus.hu/aktualis/luther-market-goeroegszallasi-termenyeket-arulnak-budapesten

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakoroljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr184609776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cromo Alapítvány #közösségszervezőerő

Helyi demokrácia, és állampolgári részvétel a gyakorlatban. Kicsi optimizmus, némi megelőlegezett bizalom mindannyiunk részéről, néhány egyszerű módszer, és működik! A Cromo Alapítványról bővebben: cromoalapitvany.hu

A Cromo A Facebook-on

Címkék

#actnow (2) #aktív állampolgár (1) #clarinet (3) #DEARprojects (25) #demokrácia (1) #kepekavegekrol (6) active citizenship (1) actnow (2) aktív állampolgárság (3) áldozattá válás (1) állampolgári tanács (8) állampolgárság (1) amif (37) anyaklub (2) AR (4) bemutatkozás (2) bevándorlók (1) bűnmegelőzés (1) cardiff (1) citizenship (1) civil (1) civilszektor (1) civilszervezet (1) clarinet (36) clarinetproject (37) covid (3) crestart (1) cromo sztori (2) demokrácai (1) demokrácia (11) digitális kompetencia (1) együttműködés (13) előítélet (11) érdekképviselet (1) értelmi fogyatékosok (3) facilitálás (2) fenntartható (1) fiatalok (5) fogyatékkal élők (1) forint (1) határmenti történetek (10) kampány (17) kepekavegekrol (22) kezdeményezés (2) klímaváltozás (4) klímavédelem (4) kőkemény (1) kommunikáció (7) közösség (43) közösségfejlesztés (37) kulcskompetencia (1) kultúra (16) kulturális válság (1) lampedusa (1) local democracy (1) london (1) menekült (19) millenniumi célok (1) minőségfejlesztés (1) mitoszirtok (3) munkanélküliség (4) nemzetközi (1) nemzetközi tréning (2) nyilvánosság (2) önkormányzat (24) önkormányzatok (28) önsegítő csoport (3) pályázat (17) partnerség (2) power and people (1) project (20) projekttalálkozó (2) részvétel (4) roma (5) snapshotsfromtheborders (28) storytelling (1) svájc (1) szegénység (5) szervezetfejlesztés (2) szolidaritás (2) szuggesztív (1) születésnap (2) tanulási nehézség (1) tréning (12) trening változás szegénység (1) ukrajna (3) útinapló (5) vízimentés (1) youthmythbusters (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása