Anyukákkal beszélgetve, anyákat tréningezve…

Kismamákkal, anyukákkal tréningezve, beszélgetve a gyerekekről, a családról, hamar eljutottunk addig a kérdésig, hogy jó anyának érzik-e magukat.

Jó anya vagyok-e, ha a kicsi három éves kora előtt visszamegyek dolgozni? Jó anyuka vagyok, ha bizonyos napokon a nagyi, vagy egy bébiszitter hozza el a csemetémet az oviból? Ha nincs minden este meleg vacsora? Sokuknak ezeknél a témáknál könnybe lábad a szemük, kétségeiket, nehézségeiket fogalmazzák meg, gyakran önmagukat vádolják, hogy nem sikerül jobban, feszültségmentesebben megoldani a mindennapokat.

Anyaként gyakran futunk versenyt az idővel, szembe kerül bennünk anyai és szakmai szerepünk.

anya-dolgozik_PH(5).jpg

A legfontosabb a gyermek fejlődéséhez, hogy a szüleik élvezzék a velük töltött időt. Ehhez szükséges az idő is, és persze az a lelkiállapot, amelyben valóban meg tudjuk élni a velük töltött perceket, órákat. E két feltétel megteremtése már elég ahhoz, hogy elég jó szülővé, anyává váljunk. Az az anyuka tudja magát átadni a gyermekének, a pillanatok „itt és most”-jának, aki jól érzi magát a bőrében.

Ezért felelősek vagyunk magunkért, hogy legyen erőnk és bátorságunk megtalálni és megteremteni ezeket az életünkben, a mindennapokban. 

Sokféle kreatív megoldást mondtak el egymásnak és találtak ki együtt, a kismamákat a munkaerőpiacra visszasegítő tréningünk résztvevői. Nőként és trénerként rám is nagy hatással voltak ezek a munkák, és közösségek.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

- Felnőttképzési nyilvántartásba vett szolgáltatásaink: Család és munkavállalása, Munkahelyi esélyegyenlőség, érzékenyítés, befogadás, Álláskeresési technikák, Kommunikációs készségek fejlesztése,

- Önsegítő csoport facilitátor képzés

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakoroljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr394810946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cromo Alapítvány #közösségszervezőerő

Helyi demokrácia, és állampolgári részvétel a gyakorlatban. Kicsi optimizmus, némi megelőlegezett bizalom mindannyiunk részéről, néhány egyszerű módszer, és működik! A Cromo Alapítványról bővebben: cromoalapitvany.hu

A Cromo A Facebook-on

Címkék

#actnow (2) #aktív állampolgár (1) #clarinet (3) #DEARprojects (25) #demokrácia (1) #kepekavegekrol (6) active citizenship (1) actnow (2) aktív állampolgárság (3) áldozattá válás (1) állampolgári tanács (8) állampolgárság (1) amif (37) anyaklub (2) AR (4) bemutatkozás (2) bevándorlók (1) bűnmegelőzés (1) cardiff (1) citizenship (1) civil (1) civilszektor (1) civilszervezet (1) clarinet (36) clarinetproject (37) covid (3) crestart (1) cromo sztori (2) demokrácai (1) demokrácia (11) digitális kompetencia (1) együttműködés (13) előítélet (11) érdekképviselet (1) értelmi fogyatékosok (3) facilitálás (2) fenntartható (1) fiatalok (5) fogyatékkal élők (1) forint (1) határmenti történetek (10) kampány (17) kepekavegekrol (22) kezdeményezés (2) klímaváltozás (4) klímavédelem (4) kőkemény (1) kommunikáció (7) közösség (43) közösségfejlesztés (37) kulcskompetencia (1) kultúra (16) kulturális válság (1) lampedusa (1) local democracy (1) london (1) menekült (19) millenniumi célok (1) minőségfejlesztés (1) mitoszirtok (3) munkanélküliség (4) nemzetközi (1) nemzetközi tréning (2) nyilvánosság (2) önkormányzat (24) önkormányzatok (28) önsegítő csoport (3) pályázat (17) partnerség (2) power and people (1) project (20) projekttalálkozó (2) részvétel (4) roma (5) snapshotsfromtheborders (28) storytelling (1) svájc (1) szegénység (5) szervezetfejlesztés (2) szolidaritás (2) szuggesztív (1) születésnap (2) tanulási nehézség (1) tréning (12) trening változás szegénység (1) ukrajna (3) útinapló (5) vízimentés (1) youthmythbusters (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása