Soros vagy párhuzamos valóság?

kozellenseg.jpg

Ha valaki meséli, nem hiszem el. Betudom a háryjánosozásnak, a sztorizgatás hevének. De ott voltunk. Hallottuk. Kétszer is tapasztaltuk. Megdöbbentünk. Megértettük. És azóta sem térünk magunkhoz.

Van egy ártalmatlan projektünk. A fiatalok és a helyi közösség, értsd a helyi lakosok, a szüleik, az intézmények kapcsolatának megerősítése a lényeg, hogy a fiatalok ne menjenek el a településről, hanem találjanak értelmes célokat helyben.

Keresni kezdtük a partnereket. Találtunk néhány önkormányzatot. Pest megyében vagyunk, ahol még normál Internet kapcsolat van. A beszélgetőtársaink nem Mari nénik és János bácsik, akiket hagyományosan ostobának és tájékozatlannak szoktak nevezni a médiumokban.

Nem, a projektpartnereink tanárok, iskolaigazgatók. A projekt elején mindenki nagyon lelkes. Simán aláírják az Open Society Foundation fejlécű jelenléti íveket. Amikor élőszóban beszélgetünk, és elhagyja szánkat, hogy a Soros alapítványa, Máris vonulnak vissza, ordítva közlik, hogy micsoda ügynökök vagyunk, és tönkre akarjuk tenni az ifjúságot, hogy kiárusítjuk a hazánkat Izraelnek, meg az USA-nak, illetve a projekt közepén azt kérik, ezt itt helyben ne terjesszük. De a fejléces papír - ami angolul van írva- az nem probléma.

Ha már valakit közellenségnek tartanak, nézzenek utána!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakoroljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr5314313115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cromo Alapítvány #közösségszervezőerő

Helyi demokrácia, és állampolgári részvétel a gyakorlatban. Kicsi optimizmus, némi megelőlegezett bizalom mindannyiunk részéről, néhány egyszerű módszer, és működik! A Cromo Alapítványról bővebben: cromoalapitvany.hu

A Cromo A Facebook-on

Címkék

#actnow (2) #aktív állampolgár (1) #clarinet (3) #DEARprojects (25) #demokrácia (1) #kepekavegekrol (6) active citizenship (1) actnow (2) aktív állampolgárság (3) áldozattá válás (1) állampolgári tanács (8) állampolgárság (1) amif (37) anyaklub (2) AR (4) bemutatkozás (2) bevándorlók (1) bűnmegelőzés (1) cardiff (1) citizenship (1) civil (1) civilszektor (1) civilszervezet (1) clarinet (36) clarinetproject (37) covid (3) crestart (1) cromo sztori (2) demokrácai (1) demokrácia (11) digitális kompetencia (1) együttműködés (13) előítélet (11) érdekképviselet (1) értelmi fogyatékosok (3) facilitálás (2) fenntartható (1) fiatalok (5) fogyatékkal élők (1) forint (1) határmenti történetek (10) kampány (17) kepekavegekrol (22) kezdeményezés (2) klímaváltozás (4) klímavédelem (4) kőkemény (1) kommunikáció (7) közösség (43) közösségfejlesztés (37) kulcskompetencia (1) kultúra (16) kulturális válság (1) lampedusa (1) local democracy (1) london (1) menekült (19) millenniumi célok (1) minőségfejlesztés (1) mitoszirtok (3) munkanélküliség (4) nemzetközi (1) nemzetközi tréning (2) nyilvánosság (2) önkormányzat (24) önkormányzatok (28) önsegítő csoport (3) pályázat (17) partnerség (2) power and people (1) project (20) projekttalálkozó (2) részvétel (4) roma (5) snapshotsfromtheborders (28) storytelling (1) svájc (1) szegénység (5) szervezetfejlesztés (2) szolidaritás (2) szuggesztív (1) születésnap (2) tanulási nehézség (1) tréning (12) trening változás szegénység (1) ukrajna (3) útinapló (5) vízimentés (1) youthmythbusters (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása